Cine suntem

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei s-a nascut in primavara anului 2010, din dorinta de a reprezenta o alternativa moderna si progresista la partidul care a acaparat stanga romaneasca in ultimele doua decenii – PSD.

Discursul si practica politica de stanga sunt nereformate si tributare unei viziuni radical conservatoare care prelungesc saracia si slabesc statul. Esecul stangii reprezentate de PSD a determinat atat o dominatie politica a dreptei, intr-o tara cu o populatie majoritar de stanga, cat si un pesimism grav: avem prima generatie de romani care cred ca viata copiilor lor va fi mai grea decat este pentru ei. Pierderile masive de electorat, transformarile socio-demografice profunde ale Romaniei, declinul sindicatelor nu au primit raspunsuri serioase din partea stangii. Este golul pe care il umple UNPR.

Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei este o constructie politica de centru-stanga, care are drept obiectiv introducerea in Romania a guvernarii progresiste si asigurarea stabilitatii politice pe termen lung.

UNPR se bazeaza pe doi piloni: interesul national si dialogul social. Interesul national este in centrul constructiei noastre politice, si discutam aici despre problemele tuturor romanilor. Al doilea pilon este dialogul social, mai ales relatia cu sindicatele. Dialogul social, daca este unul foarte consistent si corect, aduce stabilitate si echilibru in orice societate.

Epoca partidelor mastodont, imobile, populiste, gata oricand sa minta electoratul a apus. UNPR promoveaza o politica pragmatica in discurs si propuneri de guvernare, cinstita si loiala interesului national.

UNPR nu isi propune sa fie un club inchis, ci doreste sa initieze o miscare sociala nationala prin care sa devina partidul progresului in Romania.

UNPR
este adepta consensului politic pe marile teme de interes national. UNPR nu respinge nicio alianta cu fortele pozitive, loiale tarii, care sustin progresul si modernizarea Romaniei.

UNPR se adreseaza tinerilor care au nevoie de indrumare la inceput de viata, familiilor tinere care au nevoie de sprijin pentru a-si creste copiii, generatiilor active pentru care statul este adesea un obstacol in implinirea personala si generatiilor care au contribuit la constructia acestei tari si au nevoie de sustinere.

UNPR
promoveaza patriotismul pozitiv al celor care cred in capacitatea de regenerare a Romaniei si nevoia unui stat activ, puternic, dar echilibrat, care da un impuls initiativei personale de implinire.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>